Friday, 23 March 2012

CUEPACS MEREPEK!

Berita Harian Online

Kerajaan sudah bincang dengan CUEPACS sebelum rangka SBPA
2012/03/13

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak berkata, kerajaan mengadakan perbincangan dengan CUEPACS dalam merangka Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA).


Perdana Menteri memberitahu persidangan Dewan Rakyat hari ini bahawa kerajaan sudah mengadakan forum perbincangan bersama CUEPACS dan wakil persatuan itu melalui tiga Majlis Bersama Kebangsaan (MBK) yang bersidang sekurang-kurangnya tiga kali setahun.

"Mesyuarat tidak berkala lain juga diadakan antara pegawai tertinggi kerajaan dengan ahli Majlis Tertinggi CUEPACS. Kerajaan juga menerima memorandum daripada CUEPACS dengan tuntutan tertentu yang dikaji dan diambil kira dalam penggubalan SBPA.

"Sepanjang 2011, sebanyak 13 mesyuarat utama bersama CUEPACS diadakan merangkumi mesyuarat dengan MBK, taklimat pada Ahli Majlis Tertinggi CUEPACS dan siri perjumpaan bersama CUEPACS yang membawa kepada termeterainya memorandum persefahaman mengenai pelaksanaan SBPA antara Jabatan Perkhidmatan Awam dan CUEPACS yang ditandatangani pada 28 Disember 2011," katanya pada sesi soal jawab.

Beliau menjawab soalan Datuk Seri Anwar Ibrahim (PKR-Permatang Pauh) yang ingin tahu mengapa kerajaan tidak memanggil CUEPCAS untuk berbincang mengenai pelaksanaan SBPA dan pendirian kerajaan terhadap tuntutan-tuntutan CUEPACS. – BERNAMA
_________________________________________________________________________________ 


Nampaknya CUEPACS pun suka tipu penjawat awam! Kata tak ada rundingan tapi rupanya sudah 13 kali berunding dengan JPA! Nak cakap JPA tidak dedahkan fakta secara lengkap? Habis kenapa sampai 13 kali? Kepada pemimpin CUEPACS, janganlah jadi orang MUNAFIK, “BILA CAKAP, DIA BOHONG. BILA JANJI DIA MUNGKIRI!

CUEPACS telah BERCAKAP BOHONG bila mengatakan tiada rundingan dan TELAH MUNGKIRI JANJI dalam MoU! Jika bukan MUNAFIK, apa?

Penjawat Awam sekelian, inikah pemimpin yang anda mahukan?

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.